Ripsipidennykset

Nouveau Lashes -ripsitarvikkeita myydään vain ammattilaisille, merkin koulutuksen käyneille. Ripset ovat tekokuitua, ei eläinperäisiä! Kauttamme on mahdollista tilata myös ripsipidennykselle sopivia tuotteita, esim. ripsiväri ja meikinpoistoaine.

Omat ripset
Omia ripsiä voi irrota ihan yhtä lailla kuin ilman ripsipidennystä. Mikäli poistatat ripsipidennyksen, omat ripset voivat näyttää lyhyiltä ja ohuilta, mutta oikein tehtynä ripsipidennys ei vahingoita omaa ripseä.

Ennen ripsiä
Mikäli ripsesi ovat kovin vaaleat, kannattaa ne värjätä ripsipidennyksen alle. Ripsien värjäys tehdään 3-10 päivää ennen pidennyksen laittoa.

Ripsipidennys
Tule ripsipidennykseen mielellään ilman silmämeikkiä. Ota mahdolliset silmälasit mukaan ja piilolinssit pois silmistä. Ennen tekoa suunnitellaan ripsien pituutta ja tuuheutta, halutaanko ripsistä näyttävää vai luonnollista ja minkälaisia toivomuksia asiakkaalla muuten on ripsistä. Ripsiä on olemassa myös violettina, sinisenä ja vihreinä, joita voidaan laittaa vaikkapa ulkonurkkiin muutamia kappaleita korostamaan silmien väriä. Mallina on myös muutamia kuvia tehdyistä ripsipidennyksistä. Ripsiä on olemassa eri pituuksia, paksuuksia ja kaarevuuksia. Sopivat ripset valitaan asiakkaan toiveiden ja omien ripsien mukaan. Ripsipidennysten tekoon menee aikaa noin puolesta tunnista kahteen tuntiin, riippuen minkälaista ripseä tehdään. Teon aikana asiakas on makuuasennossa silmät kiinni. Alaluomen ja -ripsien päälle laitetaan Q10-entsyymiä sisältävät hoitogeelilaput, jotka eivät tunnu epämiellyttävältä. Ripset kiinnitetään yksitellen liimalla asiakkaan omaan ripseen, ei monen ripsen tupsuina.

Ripsien jälkeen
Oikein tehtynä ripset eivät tunnu. Ripsiä ei saa kastella kahteen tuntiin kiinnityksestä. Sateisella ilmalla varustaudu siis ehdottomasti sateenvarjolla! Saunaa, kuumaa kylpyä yms. kannattaa välttää kaksi päivää.

Ripsien hoito
Ripsipidennyksen hoito ei vaadi ihmeitä. Kerran päivässä ripsien kampaus riittää pitkälti. Silmämeikki kannattaa puhdistaa vanulapulla, öljyttömällä meikinpoistoaineella, ei missään nimessä juoksevan veden alla hankaamalla! Suihkussa voi käydä normaalisti, kunhan et hankaa silmiä. Ripsiväriä ei tarvitse käyttää ollenkaan, toki hieman näyttävämpään meikkiin voi ripsien kärkiin laittaa hieman vesiliukoista ripsiväriä. Ripsipidennyksen ollessa ripsiä ei voi värjätä eikä taivuttaa! Lyhyet ajat saunassa eivät ole haitaksi, mutta vältä yli puolen tunnin altistamista kuumuudelle. Ripsipidennyksiin on suositeltavaa käyttää 2-3 kertaa viikossa Coating Sealant -hoitoainetta, joka pidentää ripsipidennyksen pysyvyyttä.

Ripsien pysyvyys ja huolto
Huomioi, ettei ensimmäiset ripset välttämättä ole pysyvimmät hoitotottumusten vuoksi. Pysyvyys on jokaisella henkilökohtainen. Pysyvyyteen vaikuttaa ihon rasvaisuus, silmämeikin käyttö (ja pesu), hikoilu, hoitotottumukset sekä omien ripsien kasvunopeus. Yleensä ripset pysyvät 2 viikosta 8 viikkoon. Keskimääräinen huoltoväli on noin 2-4 viikkoa. Huollossa otetaan tarvittaessa pois huonosti olevia ripsiä sekä laitetaan uusia tilalle.

Milloin ei ripsiä?
Jos sinulla on jokin seuraavista: märkärupi, herpes, vaikea psoriasis kasvoilla, äkillinen hiustenlähtö, tarve nyppiä ripsiä, silmätulehdus tai alle 28 päivää sen toteamisesta(mahdollisuus tarttua esim. työvälineiden kautta). Alle 14 vuotiaille emme tee ripsipidennyksiä. Mikäli sinulla on pälvikaljuutta, kuivat silmät (tipat), olet raskaana tai imetät, ripsipidennys voidaan tehdä kirjallisella suostumuksella. Pälvikaljuus ja silmätippojen käyttö voi vaikuttaa ripsien pysyvyyteen. Mikäli olet raskaana tai imetät, ripsistä ei ole haittaa vauvalle.

Silmien reagointi
Oikein tehtynä ripsipidennys ei tunnu, eikä hankaa silmää. Herkät silmät voivat hieman vuotaa heti teon jälkeen. Mikäli ennemmin tai myöhemmin ripsipidennyksen teon jälkeen jokin ripsistä tuntuu silmässä, kannattaa se käydä korjaututtamassa mahdollisimman pian.

Mikäli ripsipidennyksistä heräsi kysyttävää, voit soittaa numeroon (08) 222 206, lähettää sähköpostia osoitteeseen sara.korkiakangas (at) paapaja.fi tai tulla pistäytymään paikan päällä. Esim. netin tai tuttujen ei-aina-niin-hyviä neuvoja ei kannata soveltaa,  vaan kysyä rohkeasti apua ammattilaiselta. Olemme täällä sinua varten!